Razvrstitev in postopek tiskanja

07-11-2022

Razvrstitev tiskarskega postopka

inkjet tiskanje

Inkjet tiskanje je učinkovita posebna metoda tiskanja, ki jo je mogoče uporabiti v proizvodni liniji embalažne industrije za hitro tiskanje datumov proizvodnje, številk serij in črtnih kod. Gre za brezkontaktni tisk brez pritiska, brez tiskarske plošče. Podatke, shranjene v elektronskem računalniku, je mogoče natisniti tako, da jih vnesete v brizgalni tiskalnik.


tisk papirne embalaže

Tisk papirne embalaže je tisk okrasnih vzorcev, vzorcev ali besedila na embalažo, ki naredi izdelek bolj privlačen ali bolj opisen. Tiskanje papirne embalaže se je razvilo prej, tehnologija tiskanja kartona in kartona je bila relativno zrela, večina tiskarn ima proizvodno zmogljivost tega izdelka.

paper packaging printing

Tisk proti ponarejanju

Tiskanje proti ponarejanju ima ključno vlogo na področju embalaže in tiskanja, tisk proti ponarejanju pa se pogosto uporablja pri tiskanju embalaže in dekorativnih izdelkov. Tisk proti ponarejanju je celovita tehnologija proti ponarejanju, ki je veja posebnega tiska. Nanaša se na uporabo tiskarskih sredstev za preprečevanje posnemanja, razmnoževanja ali ponarejanja brez dovoljenja lastnika.


tiskanje etiket

Samolepilne etikete so pogosto uporabljeni materiali v industriji pakiranja in dekoracije. Trenutno tiskanje blagovnih znamk temelji predvsem na samolepilnem visokem tisku. Z diverzifikacijo in visoko kakovostjo blagovnih znamk se postopoma dodajajo tudi druge metode tiskanja.

label printing


postopek tiskanja

priprava za tisk

Priprava za tisk se nanaša na predtiskarska dela, na splošno se nanaša na fotografijo, oblikovanje, produkcijo, stavljanje, preverjanje izhodnega filma itd. Najprej izberite ali oblikujte rokopis, primeren za tisk, nato pa obdelajte grafične informacije rokopisa, da ustvarite izvirno ploščo. za tiskanje ali graviranje tiskarske plošče, nato pa uporabite originalno ploščo za izdelavo tiskarske plošče za tiskanje.

paper packaging printing

tiskani izdelek

Ta korak je postopek tiskanja končnega izdelka skozi tiskarski stroj. Posušeno PS ploščo pritrdite na gumijasti valj tiskarskega stroja, prilagodite črnilo in začnite tiskati. Poleg izbire ustreznih podlag in barv je treba končni učinek tiskovine dopolniti še z ustreznimi metodami tiska. Obstaja veliko vrst tiska, različne metode, različne operacije ter različni stroški in učinki.

label printing

Posttisk

Običajno obdelava po tisku vključuje laminacijo po tisku, gubanje, zgibanje, lepljenje, UV, vezavo, vtiskovanje, bronanje, srebrovanje in druge postopke. Posebne tehnike obdelave po tisku so naslednje:

1. Vezava (lepilna vezava, trda vezava, sedlasti šiv, ravna vezava, mehka vezava, lepljiva površina)

2. Zlaganje (dvokratno, trikratno, štirikratno, petkratno itd.)

3. Laminacija (svetel film, mat film), glaziranje, oljenje (delno, vse), UV (delno, vse)

4. Navadno vrtanje (pravi kot, zaobljen vogal, krog, elipsa), vrtanje posebnih oblik, bronanje (zlato, srebrno), dvignjeno

5. Lepljenje (ovojnice, torbice za vračilo, embalažne škatle, platnice knjig s trdimi platnicami, škatle za kartone)


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti