Kaj je spiralni zvezek?

13-09-2022

Spiralni zvezek, kot pove že ime, je zvezek, ki uporablja spiralo za pritrjevanje papirja. To je pogosto uporabljen pisalni material za vse nas. Platnice spiralnega zvezka imajo različne teksture, vključno s plastiko, blagom, mehkim in trdim papirjem itd. Notranje strani so večinoma pisalni papir. Spiralne zvezke lahko razdelimo na spiralne zvezke iz PP, spiralne zvezke iz blaga, usnjene spiralne zvezke ter spiralne zvezke iz mehkega in trdega papirja. Torej veste, kako narediti svoj spiralni zvezek? Najprej pripravite orodja in materiale, kot so stroj za vezavo, A4 barvni papir (debelina 120 g), gumijasti obroč za vezavo A4, sponka za vezavo A4, folija za vezavo A4, sponke, natisnjene notranje strani zvezka itd. Naslednji korak je namestitev vezave film v vezavo Leva roka je pritrjena, desna roka drži ročaj in pritiska navzdol,

spiral notebook


Kaj je spiralni zvezek?

Po besedilu gre za povezovanje notranjih jeder z žicami ali železnimi obroči, zato se imenuje spiralni zvezek. Da, hkrati z izumom izdelave papirja se je pojavila z vrvmi povezana knjiga, ki je bila predhodnica spiralnega zvezka. Z razvojem znanosti in tehnologije se prvotna vrv postopoma nadomesti z žico ali železno zanko, da se oblikuje obstoječi spiralni zvezek.

spiral planner

Vrsta spiralnega zvezka

Spiralne zvezke na splošno delimo na kovinske spiralne zvezke in plastične spiralne zvezke. Glede na material ovitka ga lahko razdelimo na: spiralni zvezek iz PP, spiralni zvezek iz blaga, spiralni zvezek iz usnja ter spiralni zvezek iz mehkega in trdega papirja.

coil notebook

Značilnosti spiralnega zvezka

1. Lahko ga napišete ravno pri 180° in obrnete na hrbet pri 360°.

2, cena je poceni.

3. Notranja stran se lahko strga. Veliko spiral bo imelo odtrgljivo nit.

spiral notebook

spiral planner

Namen spiralnega zvezka

1. Kot spiralni zvezek je prvotni namen seveda zapisovanje povezanih dogodkov, uporablja pa se tudi kot delovni zvezek. Samo zato, ker ko bi postavil napis, ne bi bilo neenakosti, ki bi vplivale na napis.

2. Prav zaradi svoje prve uporabe se pogosto uporablja tudi v podjetjih in podjetjih, zato se na spiralnem zvezku pojavlja tudi reklama. Spiralni zvezki se uporabljajo tudi kot reklamna darila.

3. Spiralni zvezek je primeren za veliko število daril za povečanje oglaševalskega učinka. Zato so na razstavi mnoga podjetja na svoj spiralni prenosni računalnik natisnila svoj LOGOTIP, da bi dosegla učinek oglaševanja in še izboljšala celostno podobo.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti