Trenutni položaj tiskarske industrije

28-04-2022

Status Quo kitajske tiskarske industrije

Po podatkih, ki jih je objavila državna uprava za tisk in publikacije, je bilo leta 2014 po vsej državi 105.000 tiskarskih podjetij, ki so zaposlovala 3,394 milijona ljudi, ki so dosegli skupno vrednost tiskarske proizvodnje 1,085,75 milijarde juanov, skupna sredstva industrije 1,176,30 milijarde juanov in skupni dobiček v višini 71,42 milijarde juanov. Obseg trgovine s predelavo je znašal 86,62 milijarde juanov.

Stanje svetovnega trga tiska.



"Poročilo o tržnih možnostih kitajske tiskarske industrije in poročilu o analizi strateškega načrtovanja naložb"kaže, da je svetovni trg tiskanja razdeljen na tri velike bloke: Združene države, Evropa in Azija predstavljajo po eno tretjino svetovnega trga tiskanja. Skupna vrednost proizvodnje kitajske tiskarske industrije je leta 2006 poskočila na tretje mesto na svetu.

Globalni trg tiskanja je vreden 610 milijard dolarjev, pri čemer Severna Amerika predstavlja 32 %, Evropa 32 %, Azija 28 % in druge regije 8 %. Vendar pa bo do leta 2011 svetovni trg tiskanja"premik proti vzhodu": Severna Amerika bo predstavljala 28 %, Evropa 31 %, Azija 30 %, druge regije pa 11 %. Skupna vrednost proizvodnje na svetovnem trgu tiska bo dosegla 720 milijard ameriških dolarjev.

Na evropskem tiskarskem trgu obstajata dva nasprotna trenda: trg tiska v vzhodni Evropi se bo v naslednjih petih letih povečal za kar 51 %, v zahodni Evropi pa le za 12 %.

Na lestvici 12 najboljših trgov tiskanja na svetu od leta 2006 do 2011 je Kitajska nadomestila Nemčijo in Združeno kraljestvo kot tretji največji trg tiskanja. Vendar bo do leta 2011 Indija skočila z 12. na 8. mesto. Drug pomemben rastoči trg je Indonezija, s skupnim obsegom tiska v letu 2011 10 milijard USD.


Trendi tiskarske industrije


Kitajska tradicionalna tiskarska industrija se hitro razvija, vendar deformirana, z nizkimi dobički, resno informacijsko asimetrijo, slabo komunikacijo med prodajo in nakupi ter poznanstvom, ki večinoma trguje. E-knjige zavirajo tiskanje knjig in periodike, veter čiste vlade zavira tiskanje embalaže, digitalni tisk pa prehiteva personalizirano tiskanje. Naša tradicionalna tiskarska industrija ima presežne zmogljivosti. Državni povprečni čas delovanja je le 50 %, razlika med severom in jugom pa je ogromna. Predvidljivo je, da bo internetizacija tiskarske industrije in celo internetizacija predelovalne industrije trend! Omrežni kanal je bolj priročen in priročen, prihrani vire, ščiti okolje in prihrani delovno silo. Za to,

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti